Утрински Весник
Македонија

Апел до жители од неколку села да ги напуштат домовите поради опасност од ширење на пожарот во Неготинско

20240711103336 Big 730x400 15.webp.webp

Поради опасност од ширење на пожарот во Неготинско, упатен е апел, жители од неколку села да ги напуштат живеалиштата. Вакво соопштение штотуку издаде Штабот за заштита и спасување на Општина Неготино. 

– Се упатува апел до населението во Општина Неготино и тоа во селата Пештерница, Бела Вода, Калањево, Липа, Брусник и околните места, да ги напуштат своите живеалишта/престојувалишта и да се засолнат на безбедно место во градот или околните села што не се зафатени од пожарот, поради опасноста од забрзано ширење на истиот, се вели во соопштението. 

Можете да прочитате

Средба на Перински со Туркменоглу, Шеф на Канцеларијата на ЕБОР во Скопје

Реакција на ВМРО-ДПМНЕ на соопштението на СДСM

Приведен гостиварец поради кражба на велосипед