Утрински Весник
Македонија

Во Бутел комуналците десетина дена не го собрале ѓубрето

Gubre Butel 1024x768 1.jpg

Состојбата во Општина Бутел е алармантна, повеќе од десет дена екипите на ЈП „Комунална хигиена“, кои се под директна команда на градоначалничката Данела Арсовска, се немаат појавено на поголемиот дел од територијата на општина Бутел, информира градоначалникот на Бутел, Дарко Костовски.

– Сликите се застрашувачки, ваква неспособност на градските служби не е забележана никогаш во историјата. Додека не е доцна, апелирам службите на КХС-Скопје веднаш да излезат и да си ја завршат работата за која се платени од граѓаните! Доколку Данела не е способна да се справи со овие основни задачи на Градот Скопје, веднаш нека ги префрли ингеренциите на општините за да не трпат граѓаните – вели Костовски.

Можете да прочитате

Штип вечерва е обвиен во чад поради шумски пожар, да се избегнува присуство на отворено

Муцунски: Ќе го истражиме работењето на дипломатите во изминатиот период и ќе воспоставиме мрежа на стручни дипломати кои се грижат за интересите на државата

Полициските хеликоптери  исфрлија над 120 тони вода врз пожари