Утрински Весник
Македонија

Ристоска: Измените на Кривичниот законик ги доживувам како навреда на сите професионалци

Ристоска: Измените на Кривичниот законик ги доживувам како навреда на сите професионалци

Последните измени на Кривичниот законик ги доживувам како навреда на сите професионалци, кои се вложија, пред сè, во борбата против корупцијата, изјави денеска обвинителката Ленче Ристоска.

dobivaj vesti na viber

Според неа, Обвинителството сега е ставено пред неблагодарна и тешка задача, роковите се куси, а таму каде што не е застапена застареноста, тоа експресно да се заврши.

„Предметите во кои сме вложиле многу и ресурси и енергија веќе застаруваат, голем дел од нив. Барем за предметите по кои јас постапувам во тек ни е анализа да видиме точно која ќе биде импликацијата од овие измени на Кривичниот законик. Меѓутоа, самите измени јас лично ги доживувам како навреда на сите професионалци што сме се вложиле во борбата, пред сè, против корупцијата бидејќи овие измени најчесто ќе ги афектираат коруптивните кривични дела“, рече Ристоска.

Обвинителката смета дека измените ќе ги афектираат коруптивните кривични дела.

 

 

Можете да прочитате

Петровска ги посети војниците кои се дел од силите на НАТО во Бугарија

Министерот за внатрешни е против законот за амнестија

Ковачевски во посета на Дојран