Утрински Весник
Скопје

Пожарот од „Вардариште“ се ширеше кон „Кванташки пазар“ – имаше опасност и по околните објекти

Pozar Kvantaski Vardariste 1 800x370 1.jpg

По пријава за пожар што се ширеше на потег „Вардариште“ кон „Кванташки пазар“, Скопје, близу мост „Близнак“, имаше опасност и по околните објекти поради брзината со којашто се ширеше и заради силината на ветерот, извести Центарот за управување со кризи.

„Тоа и се случи. На 112 беше добиена, за кратко врме и пријава за пожарот дека огнот ги зафатил и куќите на улицата „Димче Милошевски бр. 109, Скопје“, додаваат од ЦУК.

Можете да прочитате

(Видео) ГТЦ пропаѓа, дуќани се изнајмуваат и за нула денари

Потпишан меморандум за соработка меѓу Општина Аеродром и Меѓународниот балкански универзитет

Во тек е акција за отплата на долгови без пресметка на камата до 31 Јули, информираат од ЈП Водовод и канализација – Скопје