Утрински Весник
Балкан

Објавени слики од тунелот под населбата каде исчезна малата Данка

O 1914997 1024.jpg
300x250 (7)

По повеќе од 70 часа детално пребарување на теренот во Бањско Поље, припадниците на Министерството за внатрешни работи на Србија продолжуваат со интензивна оперативна работа за пронаоѓање на девојчето.

Специјалистички екипи за спасување од урнатините на Секторот за вонредни состојби од Белград и Нови Сад заедно со други припадници на МВР од раните утрински часови темелно го пребаруваа тунелот, подземните канали и шахтите со вкупно должина од околу 4,5 километри, во месноста Бањско Поље до градот Бор, и во таа прилика не се пронајдени траги што би укажувале дека таму била двегодишната Данка Илиќ.

300x250 (7)

МУП на својата веб-страница објави и фотографии од претресот на тој простор.
По повеќе од 70 часа детално пребарување на теренот во Бањско Поље, припадниците на Министерството за внатрешни работи продолжуваат интензивно оперативно за пронаоѓање на девојчето и утврдување на сите факти и околности за исчезнувањето на детето.

Од моментот на пријавување на исчезнувањето на 26 март, во потрагата по исчезнатото девојче учествуваа стотина припадници на МВР, кои темелно и сеопфатно го прегледаа поширокиот и потесниот простор на ова место. со вкупна површина од околу 10 квадратни километри.

Ss1

Можете да прочитате

Во Ниш акција за уништување на воздушна бомба, евакуирани 1.300 луѓе

Бугарија заплени хероин вреден 9 милиони евра сокриен во душеци за спиење

(Видео) Хаос во Белград – Масовна крвава тепачка меѓу Делии и Гробари