Утрински Весник
Скопје

Нов случај на змии во Скопје – шетаат и во строгиот центар на градот

Zmija.jpg

Фотографија од змија направена во Скопје попладнево беше испратена до редакцијата на Скопје Инфо. Според читателот станува збор за змија која е фотографирана во центарот на градот, пред зградата на „Нова Македонија.

Пред само неколку денови од градот информираа дека согласно со Законот за Град Скопје јасно е утврдена обврската на општините во градот за дератизација и дезинфекција, односно десетте општини се надлежни за дератизација и дезинфекција на населените места на својата територија.

Можете да прочитате

Герасимовски: Стравувањето со вандализмот бара законски измени кои ќе ги предложиме до ЗЕЛС

Пакомак нуди на свој трошок да ги празни сите контејнери за селективен отпад од пакување на територијата на Град Скопје

Без вода утре делови од едба скопска општина