Утрински Весник
Бизнис

НБРМ: Годишен раст од 4,9% на вкупните депозити и од 9,4% на вкупната кредитна поддршка во декември

НБРМ: Годишен раст од 4,9% на вкупните депозити и од 9,4% на вкупната кредитна поддршка во декември

Годишен раст од 4,9% на вкупните депозити и од 9,4% на вкупната кредитна поддршка во декември 2022 година.

dobivaj vesti na viber

На годишна основа, вкупните депозити бележат раст од 4,9%, во услови на зголемување на депозитите кај двата сектора.

На годишна основа, вкупните кредити се зголемени за 9,4%. Годишниот раст се должи на повисокото кредитирање на двата сектора, коешто е поизразено кај корпоративниот сектор.

Можете да прочитате

Ковачевски-Павлова: Со проекти од енергетиката, инфраструктурата и животната средина, до побрза интеграција во ЕУ

(Видео) Владата: Обезбедени 70 милиони евра грант од ЕУ за Пречистителната станица во Скопје

Рекорд за SEAT: Повеќе од 1 милион продадени SUV возила во светот