Утрински Весник
Македонија

Наместо плацот да го заградат, полесно им беше да го блокираат Кејот во Аеродром

Денеска жителите на Аеродром ги дочека несекојдневна глетка на кејот на реката Вардар пишува 24инфо.

На едно место на горната пешачка патека поставена е железна ограда која го спречува натамошното движење.

Оградата е поставена на локација каде пред неколку недели Центарот за управување со кризи предупреди дека веднаш до патеката постои провалија која е ископана и необезбедена.

Станува збор за провалија која се наоѓа на приватно земјиште, односно ископ за изградба на градба за која дозвола дала општина Аеродром и токму таа општина е одговорна за посочената парцела.

Но наместо општината да му наложи на сопственикот да ја обезбеди парцелата, утрово оградата наместо на границата на парцелата со кејот, е поставена директно на пешачката патека со што се попречува нормалното движење.

Дали сопственикот на парцелата има релација со градоначалникот, па затоа општината решила да го загради шеталиштето наместо парцелата, за сега е непознато, но револтот кај граѓаните е голем затоа што некој се дрзнал да попречува слободно движење и да заградува јавен простор што им припаѓа на сите.

Можете да прочитате

Петровска ги посети војниците кои се дел од силите на НАТО во Бугарија

Министерот за внатрешни е против законот за амнестија

Ковачевски во посета на Дојран