Утрински Весник
Магазин

Месец јули започнува со “чудни” настани – два хороскопски знаци ќе бидат најмногу погодени

Luboven Horoskop 1.jpg

сврти, сака буквално да не „потопи“ во океанот на оние емотивни искуства и чувства кои се неопходни за нашиот духовен развој.

Затоа, од 2 јули до 7 декември 2024 година, сите ќе имаме потиснати соништа, како Нептун да сака да престанеме бесцелно да ги живееме нашите сензации. На Нептун во тоа ќе му помогне Сатурн, кој ќе не фокусира на оние емоции кои не сакаме да ги забележиме. Ова се случува затоа што е важно да разберете која е вашата крајна цел кога станува збор за романтични врски.

Кога планетата е во ретро фаза, таа е што е можно поблиску до Земјата и нејзините својства вршат притисок врз луѓето. Ретро Нептун може да донесе бран мистични откритија, необични соништа и феномени кои ќе им дадат индиции на сите. Исто така, може да ве стави во толку силни емоции што ќе го доживеете заљубувањето на претеран начин. Полната месечина на 18 септември 2024 година ќе биде особено светла – тогаш ќе ве чека „бура од чувства“.

Од 2 јули до 7 декември 2024 година, Нептун ќе биде како фаќач на соништа! Ќе ни привлече настани кои ќе бидат чудни и неразбирливи. На пример, може да има средби со луѓе од минатото, но тие луѓе ќе ги видите во сосема поинакво светло.

За кого ќе биде судбоносен ретроградниот Нептун?
Ретроградниот Нептун најмногу ќе влијае на знакот Риби, бидејќи ќе помине низ ова соѕвездие и ќе ги принуди почесто да се враќаат во минатото. Многу Риби ќе сакаат да се вратат на стариот имиџ, а исто така ќе сфатат дека треба подлабоко да ги проучуваат своите искуства.

За луѓето родени во знакот Девица, Ретро Нептун исто така нема да биде помалку важен, бидејќи ќе ги принуди посериозно да ги решаваат прашањата за врските, емоционалната одговорност и активностите во парот. Ќе мора да ги извадат очилата во розова боја и да научат да ги прифаќаат партнерите такви какви што се. Во спротивно, постои ризик да паднат во лошо расположение поради невозвратена љубов.

Можете да прочитате

Данокот на шеќер за безалкохолни пијалаци ја намали потрошувачката на шеќер во Велика Британија

Нова терапија против зависности и депресија

Повеќе вода – помалку здравствени проблеми со горештините