Утрински Весник
Македонија

Македонското знаме повторно се вее на Голем Кораб

Screenshot 20240702 104718 Instagram.jpg

Вратено е македонското знаме на врвот голем Кораб. На социјалните мрежи е објавена снимка од промената на знамето.

Претходно, албанскиот државјанин Изет Шулку со неговите пријатели од врвот на Голем Кораб го симнаа македонското знаме и го закачија албанското.

Можете да прочитате

Штип вечерва е обвиен во чад поради шумски пожар, да се избегнува присуство на отворено

Муцунски: Ќе го истражиме работењето на дипломатите во изминатиот период и ќе воспоставиме мрежа на стручни дипломати кои се грижат за интересите на државата

Полициските хеликоптери  исфрлија над 120 тони вода врз пожари