Утрински Весник
Македонија

Го каснала „црна вдовица“, итно хоспитализиран на Токсикологија

Img 0383.webp.webp

Во текот на викендот на Универзитетската клиника за токсиколгија е примен пациент во исклучително тешка општа состојба заради каснување од инсект кој според информациите од дежурниот доктор од Општата болница во Струмица и кажувањето на пациентот бил црн инсект кој личел на пајак.

Според клиничката слика и клиничките манифестации пациентот е каснат од пајак ,„црна вдовица“ (Latrodectus), инсект чие каснување може сериозно да го загрози здравјето и животот, информира директорот на Токсикологија, Андон Чибишев.

По пружената соодветна итна помош во Општа болница во Струмица и по пријавување на случајот во Токсиколошкиот информативен центар на Универзитетската клиника за токсикологија и консултација со дежурниот доктор, пациентот бил итно транспортиран во Клиниката за токсикологија.

Пациентот, истакнува Чибишев, е во стабилизирана здравствена состојба.

Можете да прочитате

Средба Коцевски – Јан Коп

Попладнево земјотрес во Скопје – 24info.mk

Никој не сака да ја менува компресорската станица во Клинички центар