Утрински Весник
Магазин

Змејот, жабата и рибата носат среќа

239627 Shutterstock 231046705 Ff.jpg

Фенг шуи, древната кинеска наука, често користи мали статуи или слики од животни како брз лек за да ја подигне енергијата и да создаде рамнотежа во домот или на работното место.

За секој среќен дом и неговите станари, според ова кинеско учење, клучно е да се обезбеди слободен проток на позитивната Чи енергија.

Статуите на некои животни се поставуваат, на пример, покрај касичката за штедње за да се зголеми протокот на пари во куќата.

Бројките, сепак, не се користат само за постигнување материјални, туку и емоционални и духовни цели.

Ако сакате да напредувате во кариерата, да внесете добра енергија и благосостојба во вашиот дом, Кинезите ги сметаат овие традиционални животни за моќни помошници:

Змеј
Змејовите носат сила и среќа, а особено се добри за здравјето на семејството. Исклучок е ако сте родени во годината на кучето, бидејќи кучињата се спротивни на змејовите во кинеската астрологија.

Жаба со три нозе
Жаба со три нозе обично се прикажува како седи на куп монети и држи златник во устата. Посебно е корисно ако ја ставите во близина на куќната каса, и тријте го златникот на стомакот и повторно ставете го во устата.

Риба
Крапот плива низводно, па носи успех и упорност. Сите риби во фенг шуи се сметаат за симбол на среќа, бидејќи носат изобилство и пари. Најдобро е ако е поставена во близина на влезната врата.

Штрк
Штрковите се симбол на бесмртност, среќа и долговечност. Оваа декорација на фенг шуи може да ви донесе магични подобрувања во многу области од животот.

Феникс
Ова магично, митско суштество кое се издигнува од пепелта го симболизира мирот и просперитетот. Ако сте родени во годината на Феникс, имате особено среќа.

Лилјак
Кинезите сметаат дека лилјаците се предвесници на среќа. Пар лилјаци на полица носи двојна среќа.

Куче Фу
Овие кучиња личат на стилизирани лавови и симболизираат престиж и моќ. Фу кучињата обично доаѓаат во парови и се стационирани од двете страни на влезната врата како заштита од негативна енергија.

Можете да прочитате

Американка ќе наследи над милион долари од момчето со кое раскинала пред 30 години

Секогаш се сомневаат во себе: Четири хороскопски знаци кои имаат најмалку самодоверба

Забави со познати домашни џез музичари во гурманската авенија на Diamond Mall