Утрински Весник
Македонија

„Вреди“ ја повлече тужбата на почетокот од јавната седница на Управниот суд

Screenshot 2024 05 16 194058.png

Коалицијата „Вреди“ на почетокот од јавната поладневна седница на Управниот суд, ја повлече тужбата по одлуката на ДИК за одбивање на нивниот приговор за избирачко место 0511, во Долна Бањица во Општина Гостивар на Парламентарните избори 2024 година. Управниот суд одлучи дека постапката се прекинува. Претставникот на тужителот Коалицијата „Вреди“ Бетим Амети, на почетокот на јавната седница информира дека тужбата ја повлекува во целост.

Можете да прочитате

Парада на гордоста на 22 јуни под слоганот „Спектакуларно неспослушни“

Мојсоска: Прв закон што ќе го поднесеме е Законот за една изборна единица

ВМРО-ДПМНЕ: Се уште нема конечен договор со ЗНАМ, разговорите се одвиваат во позитивен дух