Утрински Весник
Македонија

ВМРО-ДПМНЕ: Втора недела учениците немаат учебници, власта осакати цели генерации

МОН: Изготвени нови закони за средно и стручно образование и обука, граѓаните ќе можат да дадат свој придонес

„Втора недела учениците немаат учебници, власта осакати цели генерации. Секоја година со СДС и ДУИ на власт нема учебници и по неколку месеци.

dobivaj vesti na viber

Учениците наместо книги како материјал за учење добиваат скрипти, како што беше примерот минатата година.

Основните работи кои власта треба да ги обезбеди во образованието како учебници и свидетелства со СДС и ДУИ станаа луксуз.

Нејасно е што прави власта цела година, неколку години по ред, и како еднаш не го погодија времето кога треба да бидат спремни учебниците.

Со СДС и ДУИ образованието пропаѓа од ден во ден, потребни се промени, грешките и пропустите кои ги прават се катастрофални за Македонија“.

Соопштение на ВМРО-ДПМНЕ

Можете да прочитате

Петровска ги посети војниците кои се дел од силите на НАТО во Бугарија

Министерот за внатрешни е против законот за амнестија

Ковачевски во посета на Дојран