Утрински Весник
Македонија

Таравари денес именуваше нови директори на 11 клиники

Taravari 3.jpg

Министерот за здравство д-р Арбен Таравари именуваше нови в.д. медицински директори во следните јавни здравствени установи:

Универзитетска клиника за уво нос и грло – д-р Игор Камшикоски

Универзитетска клиника за дерматологија – д-р Катерина Дамевска

Универзитетски институт за радиологија – д-р Соња Николова

Универзитетска клиника за гинекологија и акушерство – д-р Ирена Алексиоска-Папастиев

Универзитетска клиника за ендокринологија, дијабетес и метаболични нарушувања – д-р Танер Хасан

Универзитетска клиника за психијатрија – д-р Славица Арсова-Хаџиангелковска

Универзитетска клиника за гастроентерохепатологија – д-р Мери Трајковска

Универзитетска клиника за нефрологија – д-р Никола Ѓоргиевски

Универзитетска клиника за ревматологија – д-р Емилија Сандевска

Универзитетска клиника за физикална медицина и рехабилитација – д-р Злате Мехмедовиќ

Универзитетска клиника за хируршки болести „Св. Наум Охридски“ – д-р Небојша Настов

Општа болница „Д-р Ферид Мурад” Гостивар – д-р Арѓент Муча.

Можете да прочитате

Обвинение за пет лица во случајот „Грчец“

СДСМ бара ДКСК да го истражи случајот на синот на Мицкоски

Средба на Перински со Туркменоглу, Шеф на Канцеларијата на ЕБОР во Скопје