Утрински Весник
Македонија

Спасени три момчиња кои останале заробени на островче во надојдената река Треска

Cuk 395326 404134.jpg

Четири часа траела спасувачката мисија на три 16-годишни момчиња кои во вечерните часови останале заробени на островче во надојдената река Треска.

Од Центарот за управување со кризи информираа дека акцијата траела со часови.

Откако истекувањето на водата од двете брани било сопрено, специјалните тимови на МВР и жителите од селото Грчец, успеале со чамец да ги извлечат момчињата на безбедно.

Можете да прочитате

Обвинение за пет лица во случајот „Грчец“

СДСМ бара ДКСК да го истражи случајот на синот на Мицкоски

Средба на Перински со Туркменоглу, Шеф на Канцеларијата на ЕБОР во Скопје