Утрински Весник
Македонија

Со донацијата од македонските граѓани ќе се гради училиште во Турција, ќе го носи името Maкедонија, а училниците ќе се именуваат по македонските градови

Со донацијата од македонските граѓани ќе се гради училиште во Турција, ќе го носи името Maкедонија, а училниците ќе се именуваат по македонските градови

Вкупно 63.380.807 денари во Македонија беа собрани за помош на Турција по земјотресот, објави Црвениот крст.

dobivaj vesti na viber

Oд собраните средства, 12.427.334 денари, се испратени на сметката за Меѓународната федерација на Црвениот крст и Црвената полумесечина, за помош на настраданото население во Сирија.

Црвениот крст на Република Северна Македонија по направените преговори со Турската Црвената Полумесечина, на заеднички предлог, одлучи собраните хуманитарни средства во износ од 50.909.796 денари, да се наменат за изградба на училиште во градот Малатија.

Новото училиште ќе го носи името на нашата држава, а 32 училници ќе ги носат имињата на градовите на нашата држава, информираа од Црвениот крст.

Можете да прочитате

Петровска ги посети војниците кои се дел од силите на НАТО во Бугарија

Министерот за внатрешни е против законот за амнестија

Ковачевски во посета на Дојран