Утрински Весник
Македонија

СДСМ: Демократски изборен ден во фер и демократска атмосфера

1708269119 D181d0b4d181d0bc D0bfd0bed187d0b8d182 D0b7d0b0 D0bbd0b8d0bad0bed182 D0b8 D0b4d0b5d0bbd0bed182d0be D0bdd0b0 D0b4d0b5d0bbd187d0b5d0b2 63dec8d02a5a9.jpeg

Интегрален текст од соопштение на СДСМ:

Денеска имавме навистина демократски изборен ден.

Гласањето се одвиваше во фер и демократска атмосфера. 

Граѓаните својата волја ја изразија слободно и достоинствено, како што доликува на една демократска земја, членка на НАТО со почнати преговори за членство во ЕУ. 

Констатирани се само неколку многу мали прекршувања на изборниот процес кои ги сметаме за исклучоци. 

Благодарност до сите граѓани коишто денеска излегоа и го дадоа својот глас.

Правото на слободно одлучување и слободен глас е највредната придобивка на демократијата.  

А самото гласање е суштински чин кој произлегува од моќта на граѓаните да одлучуваат за својата иднина и за иднината на државата.

Ги очекуваме изборните резултати. Уверени дека граѓаните и денеска и на 8-ми мај, ќе поддржат европска иднина за Македонија, иднина во која што Македонија е дел од европското семејство, и горда членка на ЕУ.

Можете да прочитате

Цената на лебот се зголемува – еве за колку

Цело Скопје блокирано: Почна Процесот за соработка во Југоисточна Европа

Почна Министерскиот состанок на ПСЈИЕ