Утрински Весник
Магазин

Психолозите тврдат: Мажите кои ги имаат овие особини се најдобри сопрузи

54ac10d6 60a8 41d1 A6f9 4ebd5c338451 Ljubav 690x480 1.jpg

Повеќето жени знаат што сакаат од мажот. Можеби имаме и листа на квалитети што би сакале да ги има нашиот иден партнер.

Сепак, повеќето списоци од овој тип се засноваат на лични преференции за запознавање, така што не секогаш ги земаме предвид специфичните особини кои се важни кога одредуваме дали мажот го има она што е потребно за да создаде среќна, здрава врска или брак, вели психологот Перин Елисеј.

Затоа ги издвоила особините кои укажуваат дека мажот кој го сакаме е вистинскиот партнер за нас.

– Ова се типови на особини кои ја предвидуваат способноста на мажот вистински да ве направи и да ве одржува среќни на подлабок начин. Ако мажот со кој излегувате или во кој се заљубувате ги има овие четири доминантни особини на личноста, чувајте го затоа што таквите мажи ги прават најдобрите партнери и сопрузи, изјави таа за YourTango.

Еве што таа издвои:

Искреност

Интегритет

Почит кон тебе

Љубезност

– Секако, важно е да барате уште многу квалитети и особини на личноста кај мажот. Сепак, овие четири специфични особини се дел од способноста да се создаде здраво, сигурно, енергично партнерство во кое ќе уживате со децении. Тие се темел на здрав потенцијал – заклучил Елисеј.

Можете да прочитате

„Фуриоза“ заработи само 32 милиони долари во првиот викенд

Две минути тишина повеќе го опушта телото отколку слушањето музика

Еве зошто не треба да чувате зачини во стаклени садови