Утрински Весник
Македонија

Прв средношколски самит за кариерен развој

Key Visual Hs Summit 2024 Gla 12 04 2024 06 Scaled.jpg

Growth Labs Academy во соработка со Средношколскиот Сојуз го организираат првиот Средношколски Самит за кариерен развој кој ќе се одржи на 22 април со почеток во 17.00 часот. 

Настанот кој ќе се одржи во „Синеплекс“ во „Сити мол“ е посветен на едукација, интеракции и вмрежување на средношколците.

Ова е прв настан од ваков тип, бесплатен е и навистина ќе им биде од голема корист на сите млади кои се наоѓаат на значајниот животен крстопат и треба да донесат одлука за својата идна кариера и да ја изберат нивната професија.

Oвој настан ќе ги опфати следните теми:

  • важноста на неформалното образование и континуираното учење,  
  • како да ја изберам мојата идна професија,  
  • започнување на кариерата со креирање на силен персонален брендинг
  • a, по говорниците предвидено е да имаме и панел дискусја на која ќе се опфатат теми од областа на образованието и можностите за младите но и фокус ќе биде ставено на тоа како да се насочат правилно младите за да имаат кариерен успех во идинина

Сите заинтересирани средношколци можат да се пријават на овој линк.

Можете да прочитате

Бендевска: Преговорите меѓу ЗНАМ и ВМРО ДПМНЕ се во финална фаза

Паника во летот од Цирих кон Скопје принудно вратен назад во авионот удрил гром

Петровска: ВМРО-ДПМНЕ е против „Северна Македонија“ а го избриша „Република Македонија“ од својот Статут