Утрински Весник
Економија

Продолжен рокот за доставување барања за користење средства од ИПАРД, соопшти Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството

СДСМ: Програма за поддршка на руралниот развој вредна над 1,3 милијарди денари

Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој донесе одлука за продолжување на крајниот рок на јавниот повик 01/2023 за доставување барања за користење средства од ИПАРД-програмата 2014 – 2020.

dobivaj vesti na viber

Продолжувањето доаѓа на барање на заинтересираните странки, кои поради објективни тешкотии не се во можност да ги обезбедат соодветните понуди за планираните инвестиции и со тоа навремено да ги достават потребните документи за користење на финансиската поддршка.

Продолжувањето на рокот во согласност со одлуката е 15 дена, со што крајниот рок за јавниот повик 01/2023 е 3.10.2023 година.

Можете да прочитате

БДП по глава на жител вo Северна Македонија е половина од оној на ЕУ

Величковски: Интеграцијата во СЕПА ќе обезбеди побрзи и поевтини плаќања во евра за граѓаните и компаниите

Национален рурален парламент, во организација на тимот на Програмата на УСАИД за развој на заедницата