Утрински Весник
Македонија

Пожар на ридот меѓу Горно Коњари и Миладиновци, се гасне повеќе од еден час

Img 0295.jpeg

Во Центарот за управување со кризи до Секторот за операции и кординација од Единствениот повикувачки број за итни случаи 112 е добиена пријава во врска со пожар кој се шири на ридот меѓу Горно Коњари и Миладиновци.

Според информација добиена од Територијална противпожарна бригада на Град Скопје (БППЗ), се работи за депонија кон селото Миладиновци. Од страна на екипите од БППЗ Скопје, пожарот се гасне повеќе од еден час.

Нема информација за штети или дали истиот постои опасност да ги зафати и околните објекти.

Можете да прочитате

ВО ИЗМИНАТАТА НЕДЕЛА ЦАРИНСКАТА УПРАВА ЗАПЛЕНИ ЦИГАРИ, ВОЗИЛА, ОБЛЕКА И ДРУГО

СДСМ: Дали Муцунски, Тошковски и Мисајловски исто имаат проблем со колената?

Активни пожарите на Серта и Огражден: гори во Кумановско, Велешко, Штипско, Битолско, Охридско