Утрински Весник
Македонија

Петровска за Диво насеље: Треба да ја издржуваат својата казна во затворите во нашата држава

Img 1952

Петровска од Атина даде свое мислење за едно жешко прашање.

МИА: Уште едно прашање што е актуелно дома кај нас, не е поврзано со Грција.
Постојат сценарија дека осудените за Диво Насеље ќе се префрлат на Косово.
Имате ли некаков коментар за ова прашање?

Петровска: “Јас мислам дека треба да се почитува одлуката на македонските судови и дека осудените онака како што во процедура,
во судска постапка се осудени,
треба да ја издржуваат својата казна во затворите во нашата држава, онаму кадешто кривичното дело е сторено.
А, доколку постојат било какви сомнежи за условите или за околностите во коишто тие ја издржуваат казната, мислам дека работата на секој еден од нас е да работиме на надминување на таквите предизвици или проблеми,
кои се појавуваат, а не тие да ги заобиколуваме” истакна Петровска за МИА.

Можете да прочитате

Петровска: Со единство ќе го вратиме СДСМ на победничките патеки 

Писонеро: ЕУ ќе соработува со Владата на Мицкоски за напредок во реформите, но таа мора да ги спроведе и обврските  

МЕТЕОАЛАРМ” СЕРИОЗНО ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ: Од утре (среда) па се до (петок) уште посилно невреме очекуваме во Македонија