Утрински Весник
Магазин

Ова се работите кои привлекуваат лоша среќа во вашиот дом

Gettyimages 1795917377.webp.webp

Ако работите излезат од контрола или имате траги од лоша среќа, не брзајте да ги обвинувате другите за тоа. Подобро погледнете го вашиот дом одблизу.

Според Фенгшуи, за тоа можат да бидат виновни наједноставни работи во домот кои привлекуваат негативна енергија и внесуваат неволји и неуспеси.

Кои се работите кои привлекуваат лоша среќа

1. Ѓубре во вашиот џеб или паричник

Хартиите, картичките, старите сметки и другото ѓубре што се акумулира во џебовите или паричниците не ветуваат добро. Сето ова може да привлече лоша среќа и неуспех во бизнисот. Затоа веднаш проверете ги паричникот и џебовите и фрлете се што не му е место таму.

2. Скршено стакло или огледала

Многу луѓе знаат дека скршеното огледало не може да се чува дома, во спротивно тоа ќе донесе неволја. Поточно, цели седум години неуспех и неволја (или така велат). Затоа, веднаш отстранете ги сите испукани огледала од куќата. Истото важи и за скршеното стакло кое симболизира недостиг на пари.

3. Предмети кои не се користени повеќе од три години

Енергијата на таквите работи, дури и да се сосема нови, со текот на времето се влошува и треба да им се даде втор живот или да се подарат некому.

4. Испукани садови или искршени часовници

Како и со огледалата, веднаш исфрлете ги испуканите садови и старите часовници од дома. Особено ако часовникот не работи долго време. Или поправете го или веднаш фрлете го ако сакате да привлечете среќа во вашиот дом.

5. Фотографии кои враќаат лоши спомени

Предметите кои имаат негативни асоцијации или едноставно не ви носат радост, генерално не треба да ги чувате во домот. Негативноста што ја доживувате додека ги гледате овие слики може да се сврти против вас и да резултира во несреќни околности.

6. Искинати работи

Предметите за кои е потребен пар (чорапи, влечки, чевли итн.) мора да се отфрлат веднаш штом ќе ја изгубите нивната „друга половина“. Во спротивно, тие ја блокираат позитивната енергија и привлекуваат мали неволји во вашиот дом.

7. Суви цветови

Овенените цвеќиња, препарираните животни, исушените пеперутки или бубачки, животинските рогови и птичјите пердуви, како и школките донесени од патување, исто така го попречуваат пристапот до позитивна енергија и носат лоша среќа.

8. Искршени апарати за чистење

Метла, џогер и правосмукалка се првите помошници во куќата и го симболизираат чистењето на сè што ја попречува материјалната благосостојба. Затоа, приврзаноста кон стара истрошена метла или неподготвеноста да се фрли стара скршена правосмукалка доведува до намалување на финансискиот проток.

9. Слики и постери кои прикажуваат природни катастрофи

Бурите, лошите временски услови и природните катастрофи предизвикуваат вознемирувачки мисли. Нивните слики исто така привлекуваат неуспех, неволја и несреќа. Затоа, не треба да се оспорува судбината уште еднаш. Подобро е ваквите слики да се заменат со нешто поинтересно и порадосно.

10. Стари и дотраени предмети

Ова ги вклучува старите весници, списанија, облеката што одамна сте ја надминале. Сето ова треба да се среди и вишокот да се фрли за да се направи простор за нови работи и да не се привлекува негативна енергија.

Можете да прочитате

Фатена риба во Јадранско море со отров 1200 пати посилен од цијанид

Еден симптом на мозочен удар може да се појави додека јадете

Полицијата ја уапсила Ники Минаж поради поседување лесни дроги