Утрински Весник
Македонија

Неофицијално: Дејан Салтировски прв човек на СВР Штип?

Министерот за внатрешни работи во техничката влада, Панче Тошковски започна со назначување на началници во секторите СВР.

Сашо Топаловски е нов началник на СВР Скопје. Дејан Етимов е нов началник на СВР Струмица, додека Сашо Мирчески е именуван за нов началник на СВР Битола.

Иако неофицијално, меѓу народот кружат и други имиња за началници во останатите сектори.

Веќе низ истокот се зборува дека прв човек на СВР Штип ќе биде Дејан Салтировски, за сето тоа се очекува потврда во текот на денот, кога тој ќе треба да го прими решението од министерот во Скопје.

Можете да прочитате

Битиќи – Смит: Обединетото Кралство и С. Македонија имаат одлични економски односи и голем потенцијал за развој

Приведени крадци во Прилеп

Бојмацалиев: „Пролет” со принципот „прв дојден, прв услужен” функционираше, сега граѓаните не можат да закажат термин по седум, осум дена