Утрински Весник
Магазин

Медицински јаглен – помош број еден при прејадување и трезнење

Aktiven Jaglen.jpg
Ss2

Дали сте знаеле на кој начин помага медицинскиот јаглен?

Имено, општо познато е дека медицинскиот јаглен апсорбира речиси се што сте примиле во желудникот, а неселективно за себе врзува голем број органски и неоргански отрови, дури над 60% од присутните токсини, микроорганизми и лекови.

300x250 (7)

Истовремено сам себе не се ресорбира и не оди во метаболизмот бидејќи заедно со врзаните отрови се исфрла од организмот.

Јагленост е сосема безопасен и нема нус појави, а може да се користи и кај деца.

Активниот јаглен може да се користи при обилни оброци кои го отежнуваат варењето на храната, но бидејќи јагленот врзува се, дури и хранливите материи и витамините на кои ќе „наиде“, не се препорачува за долготрајна употреба.

Тој е и брза итна помош во време на стомачен вирус.

Ss1

Можете да прочитате

Дејвид Бекам ја изнесе на грб сопругата Викторија од роденденската забава

Една од најпопуларните атракции во Барселона „избришана“ од Гугл и Епл Мапс

Најдобри чаеви за детоксикација на телото