Утрински Весник
Култура

Концерти на „Фолтин“ во Куманово, Штип и во Струмица

Концерти на „Фолтин“ во Куманово, Штип и во Струмица

Групата Фолтин ќе одржи три самостојни концерти, во Куманово, Штип и Струмица. Во Куманово во Големата сала на НУЦК на шести септември, во Штип – НУЦК Голема сала на 13 и во Струмица – НУЦК Голема сала на 21 септември.

dobivaj vesti na viber

Фолтин имаат континуитетот од скоро 30 години концертно присуство пред домашната и меѓународна публика, а не ретко настапуваат и во помалите средини. На концертите ќе бидат изведувани и постарите песни на Фолтин, но и песните од последниот албум, „Симултан бакнеж“.

Концертите се организираат со поддршка на Министерство за култура и во соработка со центрите за култура во Куманово, Штип и Струмица.

Можете да прочитате

Книгата „Вештица“ од Венко Андоновски на Дванаесеттата Европска Ноќ на Литературата

ОН организира натпревар во цртање одбележувајќи ја 75-годишнината од Универзалната декларација за човекови права

Промоција на три стихозбирки од едицијата „Гравири“