Утрински Весник
Македонија

Излезноста на гласачите за претседателските избори до 15 часот е 31,98 отсто, а за парламентарните 36,84 проценти

Kutii Izbori Glasanje 1 1 10 0 0 0.jpg

Излезноста на гласачите за претседателските избори до 15 часот е 31,98 отсто, а за парламентарните 36, 84 проценти, покажуваат податоците на веб-страница на Државната изборна комисија (ДИК). Најголем одѕив на гласачи за претседателските избори има во општина Крива Паланка (58,29%), а најмал интерес покажале во Липково (5, 14 %). За парламентарните избори најмала е излезноста во Изборната единица 6 (29,11%), а најголема во Изборната единица 1 (42,59%).

Можете да прочитате

Парада на гордоста на 22 јуни под слоганот „Спектакуларно неспослушни“

Мојсоска: Прв закон што ќе го поднесеме е Законот за една изборна единица

ВМРО-ДПМНЕ: Се уште нема конечен договор со ЗНАМ, разговорите се одвиваат во позитивен дух