Утрински Весник
Македонија

Герасимовски: Кога стапувате на функција не ги делите луѓето по партиски или било кои други основи

Герасимовски: Кога стапувате на функција не ги делите луѓето по партиски или било кои други основи

Градоначалникот на Општина Центар, Горан Герасимовски, зеде учество во панел дискусијата „10 години потоа, кога бевме помлади“, во рамки на Академијата за јавни политики, дел проектот за Поддршка на изборните реформи во Северна Македонија, поддржан од Владата на Швајцарија, а имплементиран од Меѓународната фондација за изборни системи.

dobivaj vesti na viber

На панел дискусијата заедно со градоначалникот на Општина Арачиново, Ридван Ибраими, Герасимовски и учесниците дискутираа и за работата во Општина Центар, работата на Советот, за тоа како функционираат советничките групи и општо, за локалната политика во државава.

„Нашите помлади колеги ќе научат дека кога ќе стапите на функција, не ги делите луѓето по партиски или по било кои други основи. Кога стапувате на позиција, ваша обврска е да си ја завршите работата најдобро што знаете и умеете и на крајот, да обезбедите резултати од кои корист ќе имаат сите граѓани“, изјави Герасимовски на панел дискусијата.

Герасимовски и Ибраими во своите излагања ги презентираа проблемите и предизвиците со кои се соочуваат самите тие во нивните секојдневни работи и потоа одговараа на прашањата поставени од учесниците на Академијата за јавни политики

Можете да прочитате

(Видео) Јовев: Не сум жртва на политички реваншизам, почна како суета, но може да прерасне во политички пазар

(Видео) Адвокатот на Јовев: Причината за смената се исплатени дежурства од 2022 година без потпис од министерот што е навреда на здравиот разум

СДСМ со граѓаните во Центар и Сарај: Со изградбата на коридорите најмалку 600 милиони евра за домашните комапнии