Утрински Весник
Македонија

Еве кои денови се неработни наредна недела

Mtsp Ministerstvo Za Trud I Socijalna Politika.jpg

Министерството за труд и социјална политика, согласно со Законот за празниците на РМ („Службен весник на РМ” бр.21/98 и 18/07) соопштува дека:

мај 2024 година (среда), Денот на трудот е неработен ден за сите граѓани на Република Северна Македонија.

03 мај 2024 година (петок), Велики Петок, петок пред Велигден, е неработен ден за граѓаните од православна вероисповед во Република Северна Македонија.

06 мај 2024 година (понеделник), Велигден, вториот ден на Велигден според православниот календар, е неработен ден за сите граѓани на Република Северна Македонија.

Можете да прочитате

Направена е првата ендоскопска операција на тумор на мочен меур

Маж пронајден починат во својот дом

Дворови на пет училишта ќе бидат бесплатен паркинг