Утрински Весник
Македонија

„Чудесна терапија“ вечерва во Драмски театар

Dramski Teatar.jpg

Вечерва со почеток во 20:00 часот, во Драмскиот Театар во Скопје, ќе биде изведена претставата „Чудесна терапија“.

автор: Даниел Глатауер
режија: Димче Николовски
драмтург: Александра Бошковска
автор на песна: Давид Матевски
костимограф: Раде Василев
превод од германски јазик : Дориана Кокиноска Ристевска

Улоги:
ТЕРАПЕВТОТ – СОЊА СТАМБОЛЏИОСКА
ЈОАНА – МАЈА ВЕЉКОВИЌ ПАНОВСКА
ВАЛЕНТИН – ПРЕДРАГ ПАВЛОВСКИ

Можете да прочитате

Николоски: Автопатот Охрид-Кичево, експресниот пат Градско-Прилеп и браната Отиња се трите проекти со кои ќе се занимавам oд следната недела

ЕКСТРЕМНО ТОПОЛ БРАН ВО МАКЕДОНИЈА: Температурите од денес па се до недела ќе надминуваат 40 степени, меѓутоа во недела ни се заканува Суперќелијско невреме

Продолжен е рокот за регистрација за изборите за претседател на СДСМ