Утрински Весник
Македонија

Цензусот за претседателските избори на сајтот на ДИК падна на 39.33 отсто излезност

Izleznost Vo 17 Originalna Crop 960x525 1.jpg

По објавувањето дека е исполнет цензусот од 40% за успешни претседателски избори со излезност од 42,32%, на сајтот на ДИК, тој процент до 17 часот се спушти под цензусот и сега изнесува 39,33% или 707.657 излезени гласачи. До цензусот сега се потребни уште 18.071 гласови кои треба да бидат постигнати до затворањето на гласачките места во 19 часот.

Можете да прочитате

„Мал Битолски Монмартр“ повторно во  Бигорски 

15-годишно девојче исчезна од установа за згрижување деца

Матични се жалат на казни за пречекорувања на издадени лекови, од Фондот велат реакцијата е поради целта за рационално препишување лекови