Утрински Весник
Македонија

Бојмацалиев: Со негласањето на уставните измени и оттргнувањето од патот на ЕУ се остава простор за руско влијание

Bo Macaliev2.jpg

„Со негласањето на Уставните измени и оттргнувањето од патот на ЕУ се дава простор на зголемување на руското влијание. Тоа е една од причините кои ме загрижуваат за негласањето на уставните измени. Со тоа го отвораме патот и ја рушиме довербата во ЕУ. А ЕУ е единствениот пат за нашата земја“ рече дополнителниот заменик министер за внатрешни работи Митко Бојмацалиев во утринската програма на Клан.

Тој додаде дека поголемиот број од граѓаните се поддржувачи на европскиот пат, а само една мала група поддржуваат некој друг пат, за кои и самите не знаат кој е тој.

„И ако ги прашате тие политичари кои велат не за ЕУ кој е другиот пат и тие самите не знааат. И не знаат за кој пат се тие и кој ги финансира во суштина да го прават сето тоа“ рече Бојмацалиев.

Тој додаде дека поголемиот број граѓани се свесни дека ЕУ е единствениот пат и дека доаѓа од партија која силно ќе се бори за тоа.

Можете да прочитате

Костадиновска – Стојчевска: Младите имаат право на спокојна и достинствена иднина

Спасовски: Кумановци најдобро знаат со Стево имаме европска иднина, а со лажните патриоти повторна изолација

Јакимовски: Во овие тешки времиња многу е битно кој ќе биде врховен командант