Утрински Весник
Македонија

Нуредини: Секое населено место мора да има пристап до вода за пиење

Нуредини: Секое населено место мора да има пристап до вода за пиење

Министерот за животна средина и просторно планирање Насер Нуредини и директорот на Управата за животна средина при МЖСПП Хисен Џемаили ја посетија локацијата во општина Желино, каде започнува изградбата на секундарната водоводна мрежа со разделни шахти за приклучување на потрошувачи за н.м. Мерово.

dobivaj vesti na viber

Вкупната вредност на проектот изнесува 5.637.230,00 денари, од кои 5 милиони денари се обезбедени од МЖСПП преку Програмата за управување со води за 2022 година. Овој проект е дел од проектот кој треба да се дореализира со програмата за 2023г. и ќе овозможи пристап до чиста вода, за домаќинствата на уште едно населено место во Полог.

Можете да прочитате

Арсовска: На Меѓународниот ден на младите за првпат се формира Собрание на млади на Град Скопје

(Видео) Стојаноска: Како и со Ковид -19, така и со мајмунските сипаници власта се однесува неодговорно

Мотоциклист почина во сообраќајка во Кочани