Утрински Весник
Македонија

Времен режим на сообраќај на улица „Александар Урдаревски“ во Oпштина Бутел

Поради асфалтирање на улицата „Александар Урдаревски“ во Oпштина Бутел во периодот од 9 до 17 ќе биде воведен времен режим на сообраќај, односно тој ќе се пренасочува преку скопската обиколница, за што ќе биде поставена соодветна сигнализација.

Како што информираат од ЈП „Улици и патишта“-Скопје, ќе се асфалтира коловозната површина на улицата во насока од крстосницата со улицата „Боца Иванова“ до улицата „Нов Живот“, односно од првата улица за влез во гробишта „Бутел”, потег кој завршува до улицата „Нов Живот“, во рамки на границите на ГУП согласно одобрениот сообраќаен проект.

Можете да прочитате

Стоилковски: Анастасов од СДС излажа, Пробиштип се труе со тешки метали, а тој реди соларни панели

Бојмацалиев: Никој ниту сега ниту порано саботираше некого, 140.000 обрасци за патни исправи се на пат кон Македонија

Пратеници од ВМРО-ДПМНЕ го послушале министерот Тошковски и не поминале на граница со старите патни исправи