Утрински Весник
Македонија

ВМРО-ДПМНЕ: Новиот Ветропарк во Штип ќе обезбеди струја за 100.000 домаќинства

Vmro 275267.jpg

Соопштение на партијата ВМРО-ДПМНЕ:

Новиот Ветропарк во Штип ќе обезбеди струја за 100.000 домаќинства, владата тргна со инвестиции уште во првата недела.

На територија ма три општини, Карбинци, Штип и Радовиш ќе се гради најголемиот ветерен парк во Македонија и пошироко.

Ветропаркот околу Штип е приватна инвестиција на инвестициски фонд тешка 450 милиони евра.
Ветропаркот годишно ќе генерира нови 100 милиони евра во Македонскиот БДП. Исполнуваме. За тебе!

Можете да прочитате

На Клиника за онкологија во Скопје ќе се работи во две смени

Запленети возила, цигари, облека: Царинската управа спречи обиди за криумчарење на разна стока

Расчистени шест тешки кражби во радовишко, сторителот приведен, следува кривична пријава