Утрински Весник
Скопје

Утре во Скопје ќе има авионска и терестрична дезинсекција против ларви од комарци

Prskanje Komarci 378372.jpg

Градот Скопје ги известува граѓаните дека утре ќе се реализира авионска и терестрична дезинсекција на подрачјето на градот Скопје против ларви од комарци.

На подрачјето на градот Скопје во раните утрински часови ќе се изврши авионската дезинсекција, додека во текот на денот ќе се изврши терестричната дезинсекција против ларви од комарци.

Доколку временските услови не го дозволуваат вршењето на дезинсекцијата, ќе се прска првиот нареден ден, кога ќе бидат поволни временските услови, во истиот термин.

Се известуваат пчеларите навреме да ги преземат потребните мерки за заштита на пчелите.

Можете да прочитате

Значајни инвестиции за подобрување на условите во ООУ „Лазо Ангеловски“ и спортскиот центар „Марко Божиновски“

ЈП Водовод и канализација – Скопје: Апел за рационално користење на водата

Ѓорѓиевски го отвори новиот спортски комплекс ,,Бецко” во местото Дупки во Драчево