Утрински Весник
Економија

Управата за јавни приходи од денеска до 25 јули очекува 40.509 пријави за ДДВ

20240704113421 Big 730x400 3.webp.webp

Почитувани ДДВ обврзници, дали започнавте со поднесување на образецот ДДВ – 04?

Ве повикуваме, да ги искористите следните бенефити од раното поднесување на ДДВ – 04 пријавата:

Дознајте порано дали вашата пријава е примена, и обработена без грешки.
Навремено испланирајте го Вашиот буџет за исполнување на даночните обврски.
Добијте го порано бараниот ДДВ. Рокот од 30 дена за враќање на ДДВ почнува да тече од денот кога сте го доставиле образецот со искажаното барање за враќање.
Избегнете го стресот од пријавување и плаќање на обврската за ДДВ во последен момент.
Спокојно користете го месецот на годишни одмори.

Управа за јавни приходи

Можете да прочитате

Ангеловска-Бежоска – Радев: Продолжува добрата соработка помеѓу Народната банка и централната банка на Бугарија

Азески и Мицкоски со директна поддршка за компаниите

Светска банка го поздрави нашето барање за пристапување во Единствената област за плаќање во евра