Утрински Весник
Македонија

Средба Тошковски – Вал: Сериозна посветеност на модернизација и професионализација на полициската служба

1 6.jpg

Денеска министерот за внатрешни работи Панче Тошковски во Министерството за внатрешни работи оствари работна средба со амбасадорот на Мисијата на ОБСЕ во Скопје, Н.Е.  Килијан Вал.

Министерот Тошковски се заблагодари за постојаната поддршка и посветеност на Мисијата на ОБСЕ во напорите за модернизација на полициската служба, особено во делот на професионалното полициско работење, проекти за обука на полициските службеници и модернизирање на опремата. Министерот Тошковски ја потенцира решителноста за ефикасна борба против организираниот криминал и високата корупција, како еден од основните столбови на новата Влада, како и потребата од градење модерна полициска служба која доследно ќе ги следи начелата на демократско полициско работење, но и служба која ќе се базира на начелото на заслуги и интегритет.

Осврнувајќи се на неколку поенти како главен фокус на активностите на Мисијата на ОБСЕ, амбасадорот Вал ја потенцира посветеноста и заложбата на мисијата на оваа меѓународна организација за унапредување на работните процеси во министерството, во содејство помеѓу МВР и Мисијата на ОБСЕ. Министерот Тошковски и амбасадорот Вал потенцираа дека и во иднина соработката и комуникацијата ќе биде на високо ниво. 

Можете да прочитате

Мицкоски на НАТО самитот беше маргиналец, пропуштена шанса да се зајакне позицијата на државатав

СДС и малиот Заев, Филипче жалат што Македонија нема повеќе свиткана кичма во НАТО

ЦУК: Активни се пет пожари – Покрај хеликоптерите денеска се активираат и ер-тракторите