Утрински Весник
Магазин

Се породи една од најубавитњ водителки: Сања Кужет роди момче, а ова моќно име го избра за свој наследник

Sanja Kuzet 1.jpg

Сања Кужет е во брак со Немања Живојиновиќ, маркетинг директор на автомобилска компанија кој не сака да се експонира во јавноста. Сања и Немања одамна решија да го одвојат приватното од бизнисот, а тој ретко се појавува на јавни настани со водителката.

Сега парот стана побогат за уште еден член на семејството. Водителката се породи вчера во Белград и на свет донесе уште едно момче.

По тој повод официјално се огласи „Гранд продукција“:

Со гордост и радост објавуваме дека нашата Сања Кужет вчера наутро се породи со царски рез и го роди момчето Вук Живојиновиќ. И мајката и бебето се чувствуваат одлично, им благодариме на сите за вниманието!„

Легендата за машкото лично име Вук е многу интересна и потекнува од старословенско верување кое се пренесувало „од колено на колено“. Според оваа легенда, вештерките и злите суштества убивале новородени машки деца, а нивните мајки ги именувале по диво животно – волкот, кој требало да ги исплаши и да ги заштити децата од смрт.

Можете да прочитате

Данокот на шеќер за безалкохолни пијалаци ја намали потрошувачката на шеќер во Велика Британија

Нова терапија против зависности и депресија

Повеќе вода – помалку здравствени проблеми со горештините