Утрински Весник
Економија

СДСМ: Започнаа градежните активности за изградба на важните проекти, коридорите 8 и 10д

СДСМ: Започнаа градежните активности за изградба на важните проекти, коридорите 8 и 10д

„Започнаа градежните работи на најголемиот инфраструктурен проект во државата од осамостојувањето досега, изградбата на коридорите 8 и 10д“, велат од СДСМ.

dobivaj vesti na viber

„Со реализација на инвестицијата од 1,3 милијарди евра Северна Македонија станува главна крстосница на Балканот, се поврзуваме кон запад и исток, со пристаништата во Драч и во Бургас.

Покрај зголемената безбедност и подоброто поврзување, изградбата на коридорите 8 и 10д носи економски придобивки за македонските компании.

Институциите предводени од СДСМ остануваат силно посветени на изградба на безбедна и модерна патна инфраструктруа во државата“, соопшти СДСМ.

Можете да прочитате

БДП по глава на жител вo Северна Македонија е половина од оној на ЕУ

Величковски: Интеграцијата во СЕПА ќе обезбеди побрзи и поевтини плаќања во евра за граѓаните и компаниите

Национален рурален парламент, во организација на тимот на Програмата на УСАИД за развој на заедницата