Утрински Весник
Скопје

СДСМ: ДУП-то во Ѓорче Петров е на директна штета на граѓаните на Карпош

Dup Gorce Petrov.jpg

Додека градоначалникот Стојковски на Општина Ѓорче Петров ја обезбедува Општината за една декада, ја уништува Општина Карпош доживотно.

Со новиот катастрофален и експресен ДУП на Општина Ѓорче Петров, се доведува во прашање здравјето на граѓаните на Општина Карпош, воедно и на Град Скопје со поставување на 3 Хемиски фабрики во непосредна близина на бунарското подрачје Лепенец.

Web

На товар на инфраструктурата на Општина Карпош се и новите 7.000 до 10.000 жители, односно дополнително оптеретување на сообраќајот како и водоводните и канализационите мрежи во Општината.

Советничката група на СДСМ во Општина Карпош најстрого го осудува носењето на овој ДУП и застанува на страна на граѓаните на општината, ќе ги употребиме сите правни основи за стопирање на истиот.

Можете да прочитате

Со низа активности Општина Аеродром одбележува 19 години постоење

Дел од општина Гази Баба утре без вода

Ќе продолжи реконструкцијата на Универзална, по завршување на истрагата за пожарот