Утрински Весник
Македонија

Прв информативен караван „АП поблиску до корисниците на поштенските услуги“

20240326155145 Big 730x400 56.webp.webp
Ss2

Агенцијата за пошти во соработка со Канцеларијата на Народниот правобранител ќе спроведе прв информативен караван „АП поблиску до корисниците на поштенските услуги“. Активноста ќе се реализира во две фази со пролетен и есенски караван.

Пролетниот караван ќе се спроведе утре и задутре и ќе опфати четири едукативни средби со граѓаните, студентите и претставници од бизнис-секторот, во градовите Тетово, Кичево, Охрид и Битола.

Ss1

-На овие средби, ќе бидат презентирани и надлежностите на Агенцијата за пошти, а главен акцент ќе се стави на информирање на јавноста за остварување на законските права на корисниците, нивните обврски како и обврските на давателите на поштенските услуги. На посетителите ќе им се даде можност да поставуваат прашања поврзани со обезбедувањето на услугите како и да информираат за евентуални забелешки поврзани со доставата, најавуваат од Агенцијата за пошти.

Ss1

Можете да прочитате

Ахмети му порача на Мицкоски да внимава што зборува !

Ковачки и ВМРО-ДПМНЕ ја промашија изборната единица, дали знаат кој кандидат е носител на ИЕ 2?

Пендаровски доминира на мастер дебатата на МТВ