Утрински Весник
Македонија

Посебен режим на сообраќај в недела во Скопје

207 казнети возачи во Скопје

На 21.05.2023 (недела) со почеток во 08.00 часот, од страна на Министерството за внатрешни работи, во координација со Амбасадата на САД, ќе се спроведе оперативно-тактичка вежба, при што од страна на Единицата за безбедност на патниот сообраќај при СВР Скопје ќе се преземат мерки за посебен режим на сообраќајот.
Притоа, за сообраќај ќе бидат затворени ул.„Самоилова“, на потегот од ул.„Лазар Личеновски“ (Амбасада на САД) до крстосницата со ул.„Прохор Пчински“ и ул.„Самоилова“ и ул.„Лазар Личеноски“, на потегот од зградата на ЈП Водовод до Амбасадата на САД во Скопје. По потреба, затворен за сообраќај ќе биде и бул.„Никола Карев“, на потегот од ул.„Македонско – косовска бригада“ до ул.„8 Септември“, како и ул.„Македонско – косовска бригада“, на потегот од крстосница со ул.„Џон Кенеди “ до крстосница со бул.„Никола Карев“ во Скопје, а сообраќајот ќе се пренасочува по околните сообраќајници.
СВР Скопје апелира до сите граѓани учесници во сообраќајот да се почитуваат наредбите кои ќе ги даваат полициските службеници.

Можете да прочитате

Македонската Армија се засилува и модернизира – Голем конвој со воени возила вечерва пристигна во Македонија

utrinskilogin

АМСМ: Оштетена e оградата на мостот на Вардар, на патот кај селата Орешани – Таор

(Видео) Пет лица повредени, двајца потешко – епилог од несреќата на автопатот Тетово-Скопје