Утрински Весник
Скопје

ЈП Лајка Едукативен караван

Image 2024 04 17 095350441.png

Во рамките на проектот „Унапредување на благосостојбата на животните преку волонтерство” под покровителство на Амбасадата на САД во Скопје спроведовме едукациски работилници во 8 општини во Град Скопје, 16 основни училишта и успеавме да научиме нешто повеќе со бројка од 1080 млади луѓе за кои сме сигурни дека во иднина ке бидат емпатични спрема животните на улица и пред се одговорни сопственици на нивните миленици.

✅ Да вдомам наместо да купам!
✅ Да не го напуштам миленикот!
✅ Да го микрочипирам и редовно вакцинирам!

Се темелите на општество во кое нема бездомни кучиња.

Огромна благодарност до Амбасадата на САД во Скопје која ги овозможи овие работилници бидејќи едукацијата е еден од најважните чекори кога се стремиме кон решавање на овој проблем.
Благодарност до општините и училиштата кои безрезервно ни отстапија простор за да го оствариме сето ова.
И најголема благодарност до дечињата кои имаа трпение, не сослушаа и заедно научивме како да бидеме одговорни сопственици на нашите миленици.

Овде го завршуваме нашиот едукациски караван до следниот пат, предводени со нашиот суперхерој за децата Зиги зашто секое куче како него заслужува дом 🐶

Можете да прочитате

Расчистена е дивата депонија кај градските гробишта „Бутел“

100 возачи казнети вчера во Скопје

Километарска колона за влез во Скопје поради сообраќајна несреќа