Утрински Весник
Магазин

Не заборавајте да ги поместите часовниците, започнува летното сметање на времето

1679764130 Shutterstock 1030108906 Scaled 1.jpg
Ss2

Со поместување на часовникот за еден час нанапред, од два на три часа, зимското сметање на времето завршува во недела, а започнува летното сметање на времето.

Воведувањето на летното сметање на времето било предложено во 1784 година од страна на „таткото“ на САД, Бенџамин Френклин, кој бил познат по тоа што спиел подолго. Сепак, тој тоа го предложи како шега. Но за неговото значење и бесмисленост се дебатира повеќе од два века.

Ss1

Ss1

Можете да прочитате

Дејвид Бекам ја изнесе на грб сопругата Викторија од роденденската забава

Една од најпопуларните атракции во Барселона „избришана“ од Гугл и Епл Мапс

Најдобри чаеви за детоксикација на телото