Утрински Весник
Македонија

МТСП: Во тек е исплата на образовниот додаток за третиот мерен период за учебната година 2023/2024 година

Mtsp Ministerstvo Za Trud I Socijalna Politika.jpg

Министерството за труд социјална политика ги информира граѓаните дека во тек е исплата на образовниот додаток за третиот мерен период за учебната 2023/2024 година. 

Исплатата на додатокот за образование се врши во четири мерни периоди, и тоа:

• за првиот мерен период во текот на месец декември во тековната календарска година,

• за вториот мерен период во текот на месец февруари во наредната календарска година,

• за третиот мерен период во текот на месец мај во тековната календарска година и

• за четвртиот мерен период исплатата се врши во текот на месец јули во тековната календарска година.

Можете да прочитате

Направена е првата ендоскопска операција на тумор на мочен меур

Маж пронајден починат во својот дом

Дворови на пет училишта ќе бидат бесплатен паркинг