Утрински Весник
Скопје

Комунална хигиена за Велигден ги чисти сите православни верски објекти

1000008652.jpg

Во пресрет на најголемиот христијански празник – Велигден, кога се очекува значително зголемена фреквенција на граѓани во православните верски храмови, ЈП Комунална хигиена-Скопје започна активности за рачно и машинско миење на дворовите и непосредната околина на поголемите православни верски објекти во сите скопски општини.

Со активностите се опфатени: соборниот храм Св. Климент Охридски, црквите Св.Богородица, Св.Димитрија, Св.Јован Крстител, Св.Петка, Св.Ѓоргија, Св.Илија, Св.Архангел Михаил, Св.Петар и Павле, Св.Спас и др.

Екипите на  ЈП Комунална хигиена-Скопје и во претстојниот период ќе продолжат да се грижат за чистотата на верските објекти на сите верски заедници.

Можете да прочитате

Град Скопје: Не е наша надлежност да постапуваме во случаи со змии и други влекачи

Утре посебен режим на сообраќај во Скопје и поради „Парадата на гордоста“

Автобусите на ЈСП денеска и утре ќе сообраќаат по неделен возен ред, со исклучок на овие линии