Утрински Весник
Македонија

Колоните на ГП Табановце се поради црвено ниво на безбедносен ризик од тероризам во Србија

Presevo Tabanovce.jpg

Колони возила се забележуваат на граничниот премин со Србија, Табановце-Прешево.

Од македонското Министерството за внатрешни работи известуваат дека зголемениот временски период на чекање на ГП Табановце, за влез и излез од територијата на Република Северна Македонија е поради прогласеното црвено ниво на безбедносен ризик од тероризам во Република Србија.

-Граничните полиции на двете држави се во постојана комуникација со цел овозможување брз и непречен проток на патници и возила, но и соодветна контрола поради новонастаната состојба, велат од МВР.

Можете да прочитате

Тошковски: Управните служби ќе нудат брзи и квалитетни услуги за сите потреби на граѓаните

На Клиника за онкологија во Скопје ќе се работи во две смени

Запленети возила, цигари, облека: Царинската управа спречи обиди за криумчарење на разна стока