Утрински Весник
Македонија

Коцевски: Можна е јавнообвинителска одлука во врска со изборот на надзор над изградбата на автопатите од „Бехтел и Енка“

145662 1.jpg

Државниот јавен обвинител Љупчо Коцевски најавува дека наскоро Јавното обвинителство би можело да излезе со одлука во врска со изборот на надзор над изградбата на автопатите од „Бехтел и Енка“.

-Преземени се доста работи. Се работи таму за конзорциум од три фирми коишто се испитуваат. Досега има некои нелогичности во договорот. Се преземаат дејствија и јас сметам дека, можеби набрзо, Јавното обвинителство ќе излезе со јавнообвинителска одлука, вели државниот јавен обвинител Љупчо Коцевски за предистрагата за тендерот за избор на надзор над изградбата на автопатите од „Бехтел и Енка“во интервју за „360 степени“ на МРТ 1.

За предистрагата за тендерот за избор на надзор над изградбата на автопатите од коридорите 8 и 10-д, државниот јавен обвинител информира дека се преземени доста работи и дека наскоро, исто така, може да има јавнообвинителска одлука.

Прашан дали со ваквиот одговор сака да најави отворање истрага за овој случај, тој во интервјуто не одговара директно, туку вели дека многу работи се испитуваат токму во делот со лиценците.

Можете да прочитате

Атанасовски: Со влезот во владата, ЗНАМ покажа дека е само уште еден бизнис проект

Пустинска прашина од Сахара денеска и утре ќе ја зафати Македонија

Изработен нов електронски дневник, ќе се применува во новатa учебна година по тест периодот, соопшти МОН